Το πολωνικό φιλί Zoltan Nitai αισθάνεται πολύ εύθραυστο στον κόσμο μας, δυσαρεστημένο από τη λειτουργία της σημερινής κοινωνίας. Τονίζει τη σημασία της αυτάρκειας με όλες τις ενέργειές του και δεν τον πείθει ότι πρέπει όλοι να έχουμε ένα σχέδιο “Β” αν είναι δυνατόν. Το κοινωνικό του δίκτυο έχει τώρα σχεδόν 46 χιλιάδες οπαδούς.

Ο Zoltan kiss Nitai μετακόμισε από τη Βουδαπέστη στο Somogy πριν από πέντε χρόνια. Ένιωθε πολύ ευάλωτος στη ζωή του, έτσι άλλαξε και επέλεξε να ζήσει στην ύπαιθρο. Λέει ότι ήρθε στο Νομό όχι μόνο για να ζήσει, αλλά για να δημιουργήσει. Δημιουργήστε ό, τι χρειάζεται η οικογένειά σας. Δεν σκεφτόταν να κερδίσει χρήματα, ενδιαφερόταν περισσότερο για την αυτοσυντήρηση. Άρχισε να τρέχει μια οικονομία, λέγοντας ότι θα ήθελε να είναι προετοιμασμένος εάν το σημερινό σύστημα, το οποίο θεωρούσε εύθραυστο, θα αναστατωθεί από κάτι. Στη σελίδα κοινωνικών μέσων του, παρουσιάζει βίντεο και συνεντεύξεις με πολλά μέλη της ομάδας για το πώς να μάθουν όλα όσα γνώριζαν ακόμα οι παππούδες μας.

Στην αρχή δεν είχα ιδέα πώς να το κάνω. Κατά το πρώτο έτος, για παράδειγμα, μεγαλώσαμε τόσες πολλές ντομάτες που μας παρασύρθηκαν από τους γνωστούς μας – υπενθύμισε τον οικοδεσπότη, ο οποίος ξεκίνησε για πρώτη φορά τη γεωργία στον Σομογύβαμο. Δημιούργησε όλα όσα χρειαζόταν για αυτάρκεια. Ένα ηλιακό πάνελ, ένα πηγάδι με καθαρό νερό, ένας συλλέκτης βρόχινου νερού, ένα φυτώριο δενδρυλλίων, ένας κήπος και ένα οικολογικό σπίτι εξασφάλισαν επιβίωση. Δημιούργησε επίσης ένα σπίτι hobbit, το οποίο με τα 28 τετραγωνικά μέτρα του θα ήταν κατοικήσιμο.

– Έμεινα σε αυτό πολύ, γιατί ήταν πολύ καλό, αλλά λόγω της οικογένειας προτιμούσαμε να ζούμε στο σπίτι, – είπε ο σαράντα έξι ετών οικογενειακός άνθρωπος. Τα παιδιά του μετακόμισαν πιο κοντά στο Fonyod λόγω της σχολικής του φοίτησης, οπότε σήμερα ζουν στο Polylotti. Μετακομίσαμε εδώ τον Σεπτέμβριο. Αυτό το οικόπεδο είναι 1400 τετραγωνικά μέτρα, το οποίο είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το προηγούμενο. Είναι απόλυτα κατάλληλο για την παροχή τροφής για μια τετραμελή οικογένεια χωρίς να είναι ευάλωτη στη βιομηχανία τροφίμων, έδειξε γύρω από τον κήπο, όπου σχεδιάζει να ξεκινήσει σύντομα τη ζωή.

– Πιάσαμε αυτό το σπίτι πολύ καλά με τους τοίχους του ογδόντα εκατοστών. Αυτό πρέπει να κάνει ο καθένας: να πουλήσει τα πάντα στη μεγάλη πόλη και να μετακομίσει στην ύπαιθρο. Ένα μέρος όπου υπάρχει μια κοινότητα, γιατί είναι καλό να μπορείτε να υπολογίζετε στον γείτονά σας και να ενώσετε τις δυνάμεις σας μαζί του σε περίπτωση προβλήματος – πρόσθεσε καθώς περπατούσαμε στον κήπο. – Εδώ μπροστά υπάρχουν οπωροφόρα δέντρα: κεράσια, κεράσια, διάφορα είδη μήλων, αχλάδια. Και από αυτό το μικρό ροδάκινο, συγκομίσαμε έξι κιβώτια φρούτων. Υπήρχε άφθονο στα βάζα. Οι θάμνοι σύκων παρήγαγαν επίσης μια καλή συγκομιδή, είπε, και στη συνέχεια περάσαμε από τα θρυμματισμένα μούσμουλα, ενώ έδειξε τα ψηλά κρεβάτια. Θα καθορίσει επίσης μια σκηνή ταινιών, η οποία θα είναι ένας καλλιεργητής δενδρυλλίων, και έχει επίσης επιστήσει την προσοχή μας στην οροφή από την οποία θα συλλέξει το βρόχινο νερό.

– Ένιωσα σαν να έπρεπε να βγούμε από το σύστημα, το οποίο απαιτεί τη δική μου χρησιμότητα. Αγόρασα επίσης μια συσκευή καθαρισμού νερού που μπορεί να παράγει ποιότητα πόσιμου νερού από οποιοδήποτε νερό, ακόμα και ούρα ή από μια λακκούβα. Και αποθηκεύουμε τους κόκκους σε κόκκους έτσι ώστε να μην υποβαθμιστεί. Όταν υπάρχει ανάγκη, το αλέθουμε με ένα μύλο χειρός – αναφέρθηκε και στη συνέχεια προσκλήθηκε στο σπίτι, όπου μια σόμπα με πλακάκια θερμαίνει το χώρο, αν τα θερμαντικά σώματα δεν μπορούν να τεθούν σε λειτουργία λόγω οποιουδήποτε γεγονότος. Η θερινή συγκομιδή είναι τόσο καλή ώστε μπορεί να συμβάλει σημαντικά στο γεγονός ότι η οικογένεια θα την βγάλει ακόμα και μέχρι την άνοιξη χωρίς περισσότερες ή λιγότερες αγορές.

– Παραδέχομαι ότι η κοινωνική δικτύωση είναι λιγότερο σημαντική για μένα, αλλά για εκείνους που την ακολουθούν, είναι πολύ σημαντικό! Γι ‘ αυτό το κάνω. είπε, ενώ η σύζυγός του μας πρόσφερε βότανα, τσάι μέλι. Είπε ότι μερικές φορές ήθελε να σταματήσει να συντονίζει τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, αλλά τότε ο Lajos Kassai τον προσκάλεσε στο σπίτι του, με τον οποίο μοιράστηκε επίσης μια συνομιλία. Μεταξύ των ονείρων του είναι η δημιουργία μιας αυτοδύναμης κοινότητας στην οποία ο καθένας έχει ένα καθήκον. Ο Zoltan Kiss Nitai είναι εκπαιδευτής γιόγκα και έχει εξακόσιους μαθητές σε όλη την Ευρώπη. Αισθάνεται ότι μπορεί να υπολογίζει στη βοήθεια πολλών από αυτούς εάν είναι απαραίτητο. Ως συμβουλή, είπε ότι η αλλαγή πρέπει να ξεκινήσει στο κεφάλι επειδή προέρχεται από μέσα. Και αν πάμε στο δρόμο, πρέπει να το κάνουμε ως μέρος της φύσης, όχι ως εκμεταλλευτής, που δεν λειτουργεί χωρίς αγάπη. Σύμφωνα με τον Zoltan kiss Nitai, αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μπορούμε να γίνουμε οι θεμέλιοι λίθοι του μέλλοντος.

 

Να είστε μέρος της φύσης, όχι οι εκμεταλλευτές της

Ο Kiss Zoltan Nitai είπε ότι είχε μια” ακραία, τρελή ” ζωή μέχρι στιγμής. Σε ηλικία δεκαπέντε, συναντήθηκε με τον Κρίσνα, αλλά κόπηκε από αυτούς, δεν μπορούσε να βρει αυτό που έψαχνε. Ήθελε μια πραγματική πνευματική ζωή. Στην ηλικία των δεκαεννέα, επέλεξε τη μοναστική ζωή, οπότε έφυγε για την Ινδία με ένα σακίδιο για την ανησυχία των γονέων του. Πέρασε έξι μήνες εκεί.

“Ένιωσα σαν να ήμουν η “ντροπή του χωριού” και έπειτα χρόνια αργότερα η τοπική τηλεόραση ήρθε να θέλει να με πάρει συνέντευξη ως διασημότητα από την κυρία του Επισκόπου”, γέλασε. Τα τελευταία δύο χρόνια, εμπνευσμένος από έναν φίλο, έχει διαβάσει τους μυστικιστές των 30-40 αρχαίων παραδόσεων πέρα από τις ινδικές φιλοσοφίες, από τις Μάγια, την Εβραϊκή, την Καμπάλα, τις σκανδιναβικές, τις ελληνικές φιλοσοφίες μέχρι τον αρχαίο ουγγρικό μυθικό κόσμο. – Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όλοι φέρουν το ίδιο μήνυμα για την προέλευση της ύπαρξής μας. Όλη η πνευματικότητα είναι για να επιστρέψετε στον εαυτό σας… είπε ο εκπαιδευτής γιόγκα, ο οποίος λέει ότι αν προχωρήσουμε στο μονοπάτι που είναι συμβατό με εμάς, θα είμαστε ανοιχτοί στο να βιώνουμε ακόμη και μεταφυσικές εμπειρίες.

Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *