Από τον ουρανό τρία πρίσματα λυγίζουν πανύψηλα στο φως του ήλιου. Διανέμονται στη νεκρόπολη της Γκίζας, οι πυραμίδες της Αιγύπτου ανεβαίνουν: η πυραμίδα της Σακκάρα, Η πυραμίδα του Snefru και η πυραμίδα του Χέοπα. Τα τρία σύμβολα ενός από τους ισχυρότερους πολιτισμούς του χρόνου, τρεις πυραμίδες που συλλαμβάνονται τώρα σε εκπληκτικές εικόνες από ψηλά.

Χάρη στον φωτογράφο Alexander Ladanivskyy, τώρα μπορούμε όλοι να παρατηρήσουμε από πάνω τον απίστευτο σχηματισμό των πυραμίδων της Αιγύπτου. Αν και κάποιες λεπτομέρειες έχουν πέσει με την πάροδο του χρόνου, είναι ακόμα θαύματα της ιστορίας που μπορούμε να θαυμάσουμε. Μα…

Ποιος έχτισε τις πυραμίδες της Αιγύπτου;
Παρόλο που ο Ladanivskyy κατέλαβε τις πυραμίδες στην καλύτερη μορφή τους, αυτές οι τεράστιες κατασκευές γεννήθηκαν χάρη στον αρχιτέκτονα Imhotep, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη ζωή αυτών των συμβόλων. Κατά την ίδρυση της τρίτης δυναστείας, ο Φαραώ Ζόσερ θεωρούσε ότι το παλαιό Βασίλειο της Αιγύπτου εγκαινιάστηκε περίπου το 2700 π.χ.

Η πολιτιστική επανάσταση αυτού του Φαραώ ξεκίνησε με την κατασκευή της πρώτης πυραμίδας.εκείνη της Σακκάρα, η οποία μετρά περίπου 60 μέτρα ύψος. Λίγο αργότερα, η τέταρτη δυναστεία με επικεφαλής τον Φαραώ Εσνόφρου (πατέρας του Χέοπα) διατύπωσε την άφιξη της δεύτερης πυραμίδας.εκείνη του Snefru με ύψος 105,7 μέτρα, αν και έχτισε συνολικά τέσσερις πυραμίδες.

Τέλος, η τρίτη πυραμίδα. η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας ή του Χέοπα χτίστηκε από τον αρχιτέκτονα Hemiunu υπό τις εντολές του Φαραώ Χέοπα. Αυτό έχει ύψος 138 μέτρα και πιστεύεται ότι έχει ολοκληρωθεί περίπου το 2570 π.χ.

Στην πραγματικότητα, αν και ο Ηρόδοτος αφηγείται ότι η Μεγάλη Πυραμίδα του Χέοπα χτίστηκε από σκλάβους, η ανακάλυψη του χωριού των οικοδόμων το 1988 αντέκρουσε την ιδέα του. Οι εργαζόμενοι βρέθηκαν να λαμβάνουν καλό φαγητό και ιατρική περίθαλψη σε περίπτωση ατυχήματος.

Γιατί και γιατί οι πυραμίδες
Η ακριβής λειτουργία των πυραμίδων στην Αίγυπτο δεν είναι ακόμη γνωστή. Είναι γνωστό ότι εξυπηρετούσαν το ρόλο τους ως μαυσωλεία και ταφικά μνημεία, αλλά διάφορες λεπτομέρειες στις δομές αποκαλύπτουν περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα θαυμάζουμε τις πυραμίδες ως αυθεντικά απομεινάρια πιθανών κρυμμένων Θεών. Δεν έχουμε τη βεβαιότητα για το ποια φανταστικά όντα κατοικούσαν ή κατοικούσαν στις πυραμίδες, αλλά γνωρίζουμε ότι ζούσε και διατηρείται η μαγεία ενός πολιτισμού που πίστευε στο πνεύμα και τις ενέργειές του.

Από αυτό το όραμα, ο Αλέξανδρος Ladanivskyy συλλαμβάνει το θαύμα των αιγυπτιακών συμβόλων από πάνω. Οι εκπληκτικές πυραμιδικές φωτογραφίες καταδεικνύουν την συναρπαστική τελειότητα που έφερε αυτά τα μαυσωλεία στη ζωή από πάνω προς τα κάτω.

Ο φωτογράφος χτίζει μια μοναδική θέα και μας κάνει να αναρωτιόμαστε πώς χιλιάδες χρόνια πριν έβλεπαν αυτό το τοπίο ή πόσο εργατικά με τη βοήθεια του Νείλου και της γης δημιούργησαν μνημεία όπως ποτέ άλλοτε. Εν ολίγοις, η ιστορία του ανθρώπου χαίρεται σε συναρπαστικές θεωρίες, σπηλιές, απολιθώματα και πυραμίδες που δεν έχουμε τελειώσει ακόμα.

Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *